Asansör

Asansör

Asansör, insanların yukarı veya aşağı inip çıkabilmesine yarayan bir mekanizmadır. Asansör sayesinde engelli vatandaşlar ve bireyler günlük hayatta karşılaşılan sorunları en aza indirgemektedir. Asansörler eski zamanlarda her binada olmasa da hastanelerde ve kamu kuruluşlarında mutlaka bulunmaktaydı. Günümüze gelindiğinde asansörler neredeyse artık her binada bulunmaya başladı. Özellikle inşaatlarda asansör kullanımı artmaya başlamıştır. Asansörlerin kendi içinde birçok çeşidi bulunmaktadır.

Ankara Asansörcü

Hastanelerde kullanılan asansörler sedye asansörlerdir. Sedye asansörleri oldukça geniştir. Ayrıca içine 2000 kiloya kadar yük alabilir. Normal binalarda kullanılan asansörlerin kaldırabileceği ağırlık 600 kiloya kadar çıkmaktadır. Ancak genellikle asansörler üzerinde 4 kişili veya 6 kişilik gibi yazılar görülür. Bu yazılar pek sağlıklı uyarılar arasında değildir. Daha iyi bir uyarı için altındaki maksimum kaldırabileceği ağırlığı görmeniz gerekmektedir. Bazı asansörlerde ağırlık algılayıcısı bulunur. Bunun gibi sistemler güvenlik açısından oldukça faydalıdır. Asansörün içine maksimum kaldırabileceği yükten fazlası bindiğinde asansörün alarm algılayıcısı devreye girer alarm çalar. Bu alarm ile birlikte asansörün kaldırabileceği maksimum miktarı aştığınızı anlamış olursunuz. Böylelikle daha güvenli bir yolculuk yapmanız sağlanmış olacaktır. Asansörlerin hastaneler dışında bazı devasa gökdelenlerde kullanılması söz konusudur. Büyük katlı binalarda yukarıya merdiven ile çıkmak zor olacağı için asansörlerin kullanılması şarttır. Hastane ve gökdelenlerin dışında iş yerlerinde ve evlerde kullanılır. İş yerlerinde kullanılan asansörler insan taşımacılığında kullanılır. Ayrıca asansörler arasında engellilere yönelik birçok asansör çeşidi bulunur. Merdiven asansörü veya engelli asansörleri bu konuda engelli bireylerin kurtarıcısı konumundadır. Merdiven asansörleri daha basit mekanizmalardır. Genellikle evlerin veya merdivenlerin yanında kolayca çıkılabilmesi için konur. Merdiven asansöründe yardım alınarak çıkılabilir. Ancak platform asansörlerinde engellilerin herhangi bir yardım almadan çıkması sağlanır. Günümüzde hemen hemen her yerde engelliler için kolaylıklar sağlanmıştır. Özellikler toplu taşıma araçları, otobüsler, minibüsler ve özel araçlarda bazı merdiven asansörleri kullanılmaktadır.

Asansör Bakımı

Asansörler, günlük hayatta işimize yarayan en önemli mekanizmalardan birisidir. Bu nedenle bu mekanizma veya elektrik ile çalışan asansörleri güvenle kullanabilmek için bakımlarının yapılması gerekmektedir. Bakımlarının her ay düzenli olarak yapılması gerekir. Yönetmelik gereğince her asansörün ayda 1 kere bakım yaptırılması zorunludur. Bunun için aksi takdirde sahiplere yaptırım uygulanabilir. Bu nedenle bakım yaptırarak herhangi bir can ve mal kaybına yol açmamanız gerekir. Bakımları yapılmayan asansörlere binmek tehlikelidir. Gün içinde onlarca kişinin ziyaret ettiği bu araçlar için gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir. Asansörün garantisi devam ettiği müddetçe yetkili firmayı arayarak periyodik bir şekilde bakımın yaptırılmasını sağlayabilirsiniz. Asansörün garantisi yoksa çevrede bulunan güvenli asansör servisleri ile iletişime geçerek asansörlerin bakımını yaptırabilirsiniz. Asansör servisi ile iletişime geçerken asansör hakkında bilgi sahibi olup olmadıklarını sormalısınız. Her asansör tipi için ayrı uzmanlık gerekebilir.

Ankara, Ankara Asansör, ankara asansör bakım firmaları, ankara asansör firması, Ankara Asansörcü, ankara en iyi asansör, Asansör, asansör firması, Asansör Montajı, asansör nasıl çalışır, asansör nedir, asansör tamircileri, en iyi asansör ankara, en iyi asansör türkiye, İnsan Asansörü, İnsan Asansörü firmaları, İnsan Asansörü firmaları ankara, İnsan Asansörü satış bakım Firmaları, İnsan Asansörü satış ve bakım firmaları, niğde asansör firmaları, Türkiye Asansör Firmaları, Türkiye En İyi Asansör

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara Asansör